AVG algemeen

Op 25 mei 2018 heeft Europese Unie een grote stap gezet naar betere bescherming van persoonsgegevens met de introductie van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). De AVG is van toepassing op organisaties overal ter wereld en boetes voor overtreding kunnen oplopen tot € 20.000.000 of 4% van de jaaromzet.
In recruitment is met name artikel 4.11 van de AVG belangrijk:  "toestemming" van de betrokkene: elke vrije, specifieke, geïnformeerde en ondubbelzinnige wilsuiting waarmee de betrokkene door middel van een verklaring of een ondubbelzinnige actieve handeling hem betreffende verwerking van persoonsgegevens aanvaardt.

Wat houdt dit in voor jou als recruiter? Denk bijvoorbeeld aan:

  • Het registreren van toestemming voor het verwerken van gegevens. 
  • Het communiceren over je privacybeleid. 
  • Het verwijderen van persoonsgegevens wanneer je daar toe genoodzaakt bent. 

Hoe helpt ForceFlow je met het opvolgen van de AVG?

ForceFlow biedt je functionaliteiten om je AVG compliance op een eenvoudige manier toe te passen, echter de uiteindelijke verantwoordelijkheid ligt bij jou.

AVG ForceFlow
Toestemming ForceFlow zorgt ervoor dat je kandidaten om toestemming kunt vragen voor de verwerking van hun persoonsgegevens.
Intrekken van toestemming of correctie Je kunt een link toevoegen aan je e-mails naar kandidaten waarmee ze hun toestemming voor de verwerking van persoonsgegevens te allen tijde in kunnen trekken of laten corrigeren.
Verwijdering Je kunt een bewaartermijn instellen om verlopen kandidaatprofielen gemakkelijk te verwijderen. De verwijdering kan automatisch plaatsvinden via een robot.
Na verwijdering kan de data geanonimiseerd worden ten behoeve van rapportages.
Recht op inzage Via een e-mailsjabloon kan eenvoudig een overzicht worden samengesteld van de persoonsgegevens die je hebt vastgelegd.
Beveiligingsmaatregelen Onze verwerkersovereenkomst garandeert dat wij passende technische en organisatorische beveiligingsmaatregelen nemen.
Data-export restricties Alle persoonsgegevens blijven binnen de Europese Unie.

Om gebruik te kunnen maken van de AVG functionaliteiten binnen ForceFlow moet je deze afstemmen naar je organisatie. Om het je zo makkelijk mogelijk te maken hebben we 3 artikelen gemaakt over de AVG:

Belangrijk: Onze informatie zijn slechts algemene richtlijnen en suggesties voor gebruikers. Het is niet van toepassing op enige juridische situatie waarbij je professioneel advies moet raadplegen. We raden je ten zeerste aan zelf onderzoek te doen en juridisch advies in te winnen om ervoor te zorgen dat je je altijd aan de regels houdt.
ForceFlow staat altijd open voor opmerkingen en zal er altijd naar streven om je ervaring te verbeteren.

Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor de feedback Er was een probleem om je feedback te verwerken. Probeer later nog eens..