AVG instellen

Opmerking: instellen van AVG vereist beheerders rechten binnen ForceFlow.

Om AVG in te stellen ga je naar de bedrijfsinstellingen en selecteer je de optie 'Schakel AVG-functies in' (1).

Vervolgens kun je 2 AVG periodes (bewaartermijn van de kandidaat) selecteren:

  1. Initiƫle AVG periode: dit is de periode die een nieuwe kandidaat standaard krijgt voordat hij toestemming heeft gegeven. (2)

    Let op: wanneer je deze instelt op 1 maand en je maakt gebruik van de robot ('Automatisch AVG toestemmingsverzoek versturen') dan zal deze een toestemmingsverzoek sturen de volgende dag wanneer er nog geen verzoek is gestuurd.

  2. Standaard AVG periode: dit is de periode die gebruikt wordt bij zowel het handmatige verlengen als 'automatisch' (via toestemming van de kandidaat) verlengen. (3)

Je kunt ervoor kiezen dat je handmatig de AVG kunt verlengen (4). Bij de kandidaat verschijnt dan een button 'Verlengen'. Wanneer je deze optie niet selecteert zal dus altijd de kandidaat via een toestemmingsverzoek (e-mail) dit moeten bevestigen.

Standaard wordt ForceFlow geleverd met een 'AVG toestemmingsverzoek' sjabloon. Dit sjabloon wordt gebruikt bij het handmatige versturen van een toestemmingsverzoek.

Opmerking: je kunt aanpassingen maken aan dit sjabloon, echter dit vereist wel enige kennis van html en css.

Zodra AVG is aangezet zal ForceFlow een extra regel toevoegen aan je handtekening, met daarin links waarmee kandidaten kunnen verzoeken om verwijderd te worden of correctieverzoeken kunnen versturen.

Een toestemmingsverzoek kan je privacybeleid tonen. Om dit in te stellen ga je naar de algemene gegevens van je bedrijf en vul hier de volledige url in. Er wordt nu automatisch een link getoond in het toestemmingsverzoek.

Wanneer een kandidaat solliciteert (open of op vacature) via een koppeling, dan krijgt deze kandidaat de standaard AVG periode.

Belangrijk: Onze informatie zijn slechts algemene richtlijnen en suggesties voor gebruikers. Het is niet van toepassing op enige juridische situatie waarbij je professioneel advies moet raadplegen. We raden je ten zeerste aan zelf onderzoek te doen en juridisch advies in te winnen om ervoor te zorgen dat je je altijd aan de regels houdt.

ForceFlow staat altijd open voor opmerkingen en zal er altijd naar streven om je ervaring te verbeteren.

Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor de feedback Er was een probleem om je feedback te verwerken. Probeer later nog eens..