Sourcer

De sourcer rol wordt gebruikt om extra personen (intern/extern) in te schakelen die kandidaten aandragen voor vacature(s). De sourcer selecteert (stelt voor) alleen kandidaten bij de aan hem/haar toegewezen vacature(s).
Een sourcer kan ook kandidaten aanmaken zonder dat deze toegewezen zijn aan een vacatures.
De recruiter zorgt voor het opstellen van de vacature, publiceren hiervan en het uitvoeren van het proces. 

Aanmaken sourcer

Opmerking: het aanmaken van een sourcer vereist beheerders rechten bij ForceFlow.

Het aanmaken van een sourcer gaat op dezelfde manier als het aanmaken van een recruiter, je moet uiteraard dan wel de rol 'sourcer' selecteren. Indien je sourcergroepen hebt gedefinieerd via de opzoeklijst, dan kun je een sourcer toewijzen aan een groep. Binnen een sourcergroep zien sourcers elkaars vacatures en kandidaten.
Nodig vervolgens de sourcer uit om zich aan te melden binnen ForceFlow.

Je kunt nu sourcers toewijzen aan vacatures, de sourcer krijgt hier een melding van via e-mail en kan rechtstreeks naar de vacature gaan.

Beperkte functionaliteit

Een sourcer ziet alleen de vacatures die aan hem toegewezen en alleen de kandidaten die hij/zij heeft aangemaakt. Daarnaast beschikt de sourcer over e-mail, agenda en taken. Een sourcer heeft ook toegang tot het dashboard waarbij hij/zij (een beperkt aantal) widgets kan toevoegen om overzicht te behouden in het wervingsproces.
Op verschillende niveaus kun je de rol 'sourcer' verder inrichten, bijvoorbeeld de sjablonen die hij mag zien, de fases in het vacatureproces die hij/zij mag wijzigen, etc.

Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor de feedback Er was een probleem om je feedback te verwerken. Probeer later nog eens..