Aanpassen dashboard

In beschikbare widgets kun je lezen hoe je een widget aan een dashboard toevoegt. Je kunt een widget maar aan 1 tabblad toevoegen.
Nadat je een widget hebt toegevoegd aan je dashboard kun je deze op de jou gewenste manier indelen. 

Aanpassen van widgets

Je kunt widgets op een eenvoudige manier verplaatsen, dit doe je door op de 3 verticale puntjes naast de widget naam te klikken. 

Je kunt de widget verplaatsen:

  • Binnen het tabblad: dit doe je door 'Naar links' (1) of 'Naar rechts' (2) uit het menu te selecteren. Tijdens het klikken op deze menu items blijft het menu openstaan zodat je snel de widget op de gewenste positie krijgt.
  • Naar een ander tabblad: klik op 'Verplaats naar tabblad' (3), je kunt nu de widget verplaatsen naar de beschikbare tabbladen die het submenu toont.

Je kunt een widget ook over de volle breedte van het scherm tonen. Dit doe je door 'Volledige breedte' (4) te selecteren, wil je vervolgens weer naar halve breedte selecteer dan 'Halve breedte'

Je kunt ook de meeste widget maximaliseren door op de dubbele pijl button rechtsboven in de widget te klikken, of via het menu (5). Het widget wordt dan over het volledige dashboard-scherm geopend. Door vervolgens weer rechtsboven op de dubbele pijl button te klikken heb je weer het oorspronkelijke dashboard.
Binnen ForceFlow kun je 5 tabbladen aanmaken en op elk tabblad kan 1 widget maximaal getoond worden. Op deze manier kun je eenvoudig gegevens van ForceFlow presenteren.

Bij sommige widgets kun je ook de widget configureren, dit doe je met de knop Aanpassen (7). Je kunt bijvoorbeeld het doorklikken aanpassen of wat je wil zien.

Je verwijderd een widget van een tabblad met de knop Verwijder. ForceFlow bewaart de instellingen van de widget, zodat bij toevoegen weer jouw ingestelde widget getoond wordt. 

Aanpassen tabbladen

Tabbladen is een functionaliteit om maximaal 5 dashboards te maken. Een nieuw tabblad wordt gemaakt door een widget toe te voegen of te verplaatsen naar een nog niet bestaand tabblad. Aan de onderkant wordt dan met nummers de tabbladen getoond, waarbij het actieve tabblad donker gekleurd is:

Je kunt ook de naam van het tabblad wijzigen. Dit doe je door naar een willekeurige widget van het tabblad te gaan en op de 3 verticale puntjes te klikken. Selecteer vervolgens 'Wijzig tab naam' en geef een nieuwe naam in.
Je krijgt dan bijvoorbeeld de volgende tabs:

Alleen van het actieve tabblad wordt de naam getoond. De overige tabbladen wordt het nummer getoond (1 t/m 5) en wordt indien deze een naam hebben gekregen deze getoond in een tooltip.

ForceFlow is intelligent om te bepalen welke tabbladen hij moet tonen. Zodra je de laatste widget verwijderd zie je het tabblad niet meer.

Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor de feedback Er was een probleem om je feedback te verwerken. Probeer later nog eens..