Talentpools

Het opbouwen van talentpools in ForceFlow is een strategie die steeds populairder wordt in het moderne sourcen. Een talentpool is een verzameling van gekwalificeerde kandidaten die mogelijk geschikt zijn voor toekomstige vacatures binnen een organisatie. Het actief beheren van talentpools biedt tal van voordelen en kan een waardevolle investering zijn voor organisaties op de lange termijn.

Een talentpool levert het meest op als je regelmatig vacatures hebt die je moeilijk kunt invullen. Kies één of twee rollen die echt belangrijk zijn voor je organisatie. Het meest cruciale bij een talentpool is het onderhouden van contact met je kandidaten. Tijdens het uitbreiden van je groep professionals moet je het gesprek aan blijven gaan en interessant blijven, om zo hun aandacht erbij te houden.

Beschouw talentpools dus als je eigen kandidatendatabase. Hier sla je potentiële kandidaten op, als je geen geschikte, lopende vacature hebt. Als je een vacature krijgt dan kun je in deze database vol met veelbelovende en al gekwalificeerde kandidaten gaan zoeken. 

Belangrijke voordelen van een talentpool:

  • Een goede talentpool is een levende database met kandidaten die je direct kan benaderen bij een nieuwe vacature. Dit levert veel tijdswinst op als je snel een lastige vacature moet invullen.
  • In sommige procedures heb je meerdere goede kandidaten maar kan je maar één persoon de baan aanbieden. Deze kandidaten, die je al helemaal gescreend en geschikt bevonden hebt, passen uitstekend in jouw unieke talentpool.
  • Als het goed is heb je de personen in de talentpool al een beetje leren kennen (en zij jouw organisatie). Hiermee versterk je de werkgeversvoorkeur en kun je de kwaliteit van je selectie verhogen.

Aanmaken talentpools

Opmerking: het aanmaken van een hiring manager vereist beheerders rechten bij ForceFlow.

Binnen ForceFlow bestaat de mogelijkheid om talentpools aan te maken, dit doe je als volgt:

  • Ga naar bedrijfsinstellingen en vervolgens naar de tab Organisatie.
  • Selecteer de opzoeklijst Talenpool en vervolgens kun je deze aanmaken. Geef de talentpool een korte en krachtige naam.
  • Je kunt de talentpool een kleur geven nadat je deze hebt toegevoegd, zodat deze in het overzicht opvalt. Klik op het wijzig-icoon naast de talentpool en selecteer de kleur.

Nu je 1 of meerdere talentpools hebt aangemaakt kun je deze gaan gebruiken.

Talentpools in de praktijk

Zodra je een talentpool hebt aangemaakt, komt deze automatisch als standaardfilter bij het kandidatenoverzicht:

Om een kandidaat aan een talentpool toe te wijzen, open je deze kandidaat en selecteer de talentpool(s):

Vervolgens komt deze takentpool(s) in het overzicht bij de kandidaat te staan:

Door op deze talentpool te klikken worden automatisch alle andere kandidaten getoond die in deze talentpool zitten. Uiteraard kun je ook nog tags gebruiken om de talentpool te verfijnen.

Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor de feedback Er was een probleem om je feedback te verwerken. Probeer later nog eens..