Instellen synchronisatie

Let op: synchronisatie is een module waar per gebruiker extra kosten per maand aan verbonden is.

Let op: om Google Workspace met ForceFlow te synchroniseren moet eerst ForceFlow 'ge-whitelist' worden binnen Google Workspace. Dit kan alleen de administrator van Google Workspace uitvoeren. Lees hier voor meer informatie.

Synchroniseer jouw eigen mailbox en agenda met ForceFlow en communiceer met kandidaten op 1 plek. ForceFlow kan zowel je agenda als e-mail van Office365 en/of Google Workspace (Provider) synchroniseren.

Het synchroniseren van je mailbox werkt twee richtingen op:

  1. Versturen e-mail: de e-mail wordt verstuurd via de provider en hij staat dus zowel in de verzonden lijst van je e-mail client als de verzonden e-mails binnen ForceFlow.
  2. Ontvangen van e-mail: ForceFlow zal o.b.v. het e-mailadres de e-mail proberen te koppelen aan een kandidaat, relatie of gebruiker. Wanneer het e-mail adres niet bekend is binnen ForceFlow zal deze automatische koppeling niet plaatsvinden. Je kunt dan de e-mail als volgt in ForceFlow krijgen:- Office365: verplaats de e-mail naar de ForceFlow map.- Gmail: label de e-mail met het label ForceFlow(deze map en label zijn bij koppelen aangemaakt)Uiteraard moet je wel een kandidaat of relatie aanmaken (of e-mail wijzigen), het systeem zal dan automatisch de e-mail koppelen.

Het synchroniseren van je agenda werkt ook 2 richtingen op

  1. Afspraken van provider: deze worden aangemaakt binnen ForceFlow en uiteraard gewijzigd zodra deze bij provider wordt gewijzigd. Repeterende afspraken (recurrence) worden met 'alleen-lezen' aangemaakt.
  2. Afspraken ForceFlow: deze worden bij de provider aangemaakt en gewijzigd. Gekoppelde kandidaten, vacatures en relaties worden niet meegenomen.

Om de provider in te stellen ga je naar synchronisatie bij je gebruikersinstellingen.
Selecteer hier het e-mail adres wat je wilt koppelen. Mocht je een ander e-mail adres gebruiken dan je account dan kun je deze toevoegen in je gebruikersinstellingen.

Zodra je op de knop 'Koppel e-mail en agenda' hebt geklikt kom je in de volgende schermen (klik op de provider die je gebruikt):- Microsoft Office365

- Google Workspace

Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor de feedback Er was een probleem om je feedback te verwerken. Probeer later nog eens..