Automatchen

ForceFlow ondersteunt 2 weg matching vanuit de kandidaat en vacature:

  1. Bij een vacature kunnen kandidaat gematched worden.
  2. Bij een kandidaat kunnen vacatures gematched worden ('reverse'-matching).

Matching kan plaatsvinden op een 15-tal criteria, afhankelijk wat er bij de kandidaat/vacature ingevuld is.
Je hebt de mogelijkheid om per kandidaat/vacature aan te geven welke criteria je belangrijk vindt door middel van 'boosten'.

Standaard instelling matchen

Als gebruiker kun je automatchen standaard aan of uit zetten. Dit doe je bij je instellingen door de optie 'Automatchen standaard aan' aan of uit te zetten.

Opmerking: onderstaande instellingen kun je alleen maken wanneer je beheerder bent.

Als beheerder heb je de mogelijkheid om standaard gewicht ('boost') te geven aan criteria voor zowel matchen vanuit de vacature als vanuit de kandidaat. Dit doe je in de bedrijfsinstellingen, met de knop 'Match standaarden'.
Er wordt dan het volgende scherm getoond:

Je kunt hier via de tabbladen het matchen vanuit de kandidaat en vacature 'fine-tunen'.
Je kunt een criteria maximaal op 5 zetten (dan telt de waarde 5x mee). Uiteraard kun je een criteria ook uit zetten door de indicator volledig naar links te verschuiven.

Automatchen vanuit vacature/kandidaat

Wanneer je een kandidaat toevoegt aan een vacature (vanuit het tabblad kandidaten van de vacature) of een vacature toevoegt bij een kandidaat (vanuit het tabblad vacatures). Dan kun je per vacature/kandidaat het automatchen aanpassen.
Je krijgt dan een soortgelijke balk:

Zorg dat automatchen aan staat 1. Vervolgens kun je op 2 klikken om het matchen te tunen. Je ziet dan alleen de criteria die van toepassing zijn bij de vacature/kandidaat (dus waar gegevens van aanwezig zijn).

Wanneer je dit toepast worden de instellingen van het automatchen bij de vacature/kandidaat opgeslagen, dus als je de volgende keer weer vanuit deze vacature/kandidaat gaat matchen dan worden de opgeslagen instellingen gebruikt.
Je kun deze instellingen weer naar de standaardinstellingen zetten door op de knop 'Standaard' te klikken.

Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor de feedback Er was een probleem om je feedback te verwerken. Probeer later nog eens..